Skip to main content

Αισθητική Δερματολογία

Σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες αισθητικής δερματολογίας για μια όμορφη και περιποιημένη εμφάνιση.

Botox

botox

Botox για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου. Το Botox είναι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται βουτολινική τοξίνη τύπου Α, η οποία διακόπτει τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων στους μύες και προκαλεί χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας των μυών, με αποτέλεσμα αυτοί να χαλαρώνουν, να μη μπορούν να συσπαστούν έντονα και επομένως να μη μπορούν να δημιουργήσουν ρυτίδες.

Στις στατικές ρυτίδες, μειώνει το βάθος τους και προοδευτικά γίνονται όλο και πιο λείες.

Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό Οξύ

Fillers υαλουρονικό οξέος σε ρινοπαρειακές αύλακες, ζυγωματικά, ρυτίδες της λύπης ή μαριονέτας, ρυτίδες καπνιστή, χείλη (περίγραμμα και γέμισμα), γραμμή των δακρύων, γωνίες του στόματος.

Το υαλουρονικό οξύ είναι συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματός μας. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, μειώνεται η παραγωγή του από τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση και την απώλεια όγκου του προσώπου μας. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος μειώνουμε την απώλεια όγκου και γεμίζουμε τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα τη βελτίωσή τους ως και την εξαφάνισή τους.

Επιπλέον, με την έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη, μπορούμε να πετύχουμε βελτίωση το περιγράμματος και αύξηση του όγκου τους με σκοπό να πετύχουμε σαρκώδη και καλοσχηματισμένα χείλη.

Νήματα PDO
Νήματα Cog
(αναίμακτο lifting)

Νήματα PDO Νήματα Cog ​(αναίμακτο lifting)

Τα νήματα PDO (σε πρόσωπο και σε σώμα), είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα, πλήρως απορροφήσιμα σε 8-12 μήνες. Για την είσοδό τους στο δέρμα, χρησιμοποιούμε μια βελόνα και δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο ανορθώνουμε τους ιστούς (lifting). Παράλληλα με τον τραυματισμό του δέρματος παράγεται κολλαγόνο, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ανόρθωση και βελτίωση του δέρματος.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες νημάτων, όπως τα μονόκλωνα, τα πολύκλωνα, τα στριφτά, καθώς και τα cog, τα οποία έχουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού προκαλούν άμεση και μεγάλου βαθμού ανόρθωση (Lifting). Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούνται και σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως στα μπράτσα, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στο στήθος, για σύσφιξη, ανόρθωση και αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Μεσοθεραπεία Προσώπου - Σώματος

Μεσοθεραπεία Προσώπου - Σώματος

1α. Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες για ενυδάτωση και λάμψη του δέρματος καθώς και για την πρόληψη της εμφάνισης των ρυτίδων. Με τη μεσοθεραπεία, εγχύουμε ενυδατικούς παράγοντες μέσα στο δέρμα, εκεί όπου καμία ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα δεν μπορεί να φτάσει.

1β. Μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος με Dermapen – Microneedling

Η μεσοθεραπεία με Dermapen διαφέρει από την κλασική μεσοθεραπεία στο ότι προκαλούμε πάρα πολλούς νυγμούς ανά δευτερόλεπτο σχεδόν σε κάθε χιλιοστό του δέρματος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούμε τους ινοβλάστες ώστε να παράγουν πολύ περισσότερο κολλαγόνο. Έτσι, τελικά, επιτυγχάνουμε καλύτερη ανάπλαση, σύσφιξη και ενυδάτωση.

Έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ουλών ακμής, των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων, σε δυσχρωμίες δέρματος, στη μείωση και σύσφιξη των πόρων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό λειτουργεί και στην αντιμετώπιση των ραγάδων στα διάφορα σημεία του σώματος, προκαλώντας τη μείωση και τη σαφή βελτίωσή τους, ειδικά όταν είναι πρόσφατες (κόκκινες ραγάδες).

 1γ. Μεσοθεραπεία σώματος

 Περιλαμβάνει την έγχυση λιποδιαλυτικών και συσφιγκτικών ουσιών σε μηρούς, γλουτούς, ψωμάκια και κοιλιά, κυρίως για τη λιποδιάλυση, τη σύσφιξη και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Peelings

Peelings

Peelings με οξέα φρούτων (γλυκολικό οξύ διαφόρων συγκεντρώσεων), τα οποία απομακρύνουν νεκρά κύτταρα και αφήνουν το δέρμα λαμπερό, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο, είτε χημικά peelings με TCA (τριχλωρικό οξύ), τα οποία βελτιώνουν σημαντικά τις δυσχρωμίες και τις ρυτίδες του προσώπου και προκαλούν ταχύτατη και βαθιά ανάπλαση και αναγέννηση της επιδερμίδας.

Καθαρισμός προσώπου

Καθαρισμός προσώπου

Πρόκειται για ιατρικό βαθύ καθαρισμό του δέρματος, είτε με τη χρήση ατμού, είτε με δερμοαπόξεση και τη χρήση διαμαντιού, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος.

Έτσι αφαιρείται όλο το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να είναι μετά λείο και λαμπερό. Με τον βαθύ καθαρισμό, επιτυγχάνουμε, επίσης, σαφή βελτίωση και μείωση της ακμής στα λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα.

Μεσοθεραπεία Προσώπου - Σώματος

Κυτταρίτιδα Λιποδιάλυση ​Σύσφιξη

1. Carboxytherapy – Venusian

Πρόκειται για μια καινοτόμο θεραπεία που ονομάζεται Carboxytherapy – Venusian CO2 therapy και περιλαμβάνει την ενέσιμη χορήγηση CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) με μια πολύ λεπτή βελόνα, σε μικρές ποσότητες, ενδοδερμικά ή υποδόρια, στα σημεία της θεραπείας. Το διοξείδιο του άνθρακα, μετά την έγχυσή του, διαχέεται στο δέρμα και έχει ευεργετική επίδραση:

 1.  στη μικροκυκλοφορία (αύξηση της ροής του αίματος με αποτέλεσμα την αύξηση της ποσότητας του οξυγόνου στους ιστούς και με τον τρόπο αυτό τη βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων καθώς και τη νεοαγγειογένεση
 2. στο τοπικό πάχος και στην κυτταρίτιδα, το οποίο επιτυγχάνεται με τη διάσπαση του λιπώδους ιστού και τη λύση της μεμβράνης των λιποκυττάρων
 3. στο δέρμα με βελτίωση της υφής και της ελαστικότητάς του και με την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου.

Η carboxytherapy έχει εντυπωσιακά και μόνιμα αποτελέσματα σε:

 • Τοπικό πάχος
 • Κυτταρίτιδα
 • Ραγάδες
 • Μαύρους κύκλους και σακούλες (οιδήματα) κάτω από τα μάτια
 • Σύσφιξη και επαναφορά περιγράμματος προσώπου
 • Διπλοσάγονο
 • Σύσφιξη σε μπράτσα, γλουτούς και στο εσωτερικό των μηρών
 • Επιβράδυνση της γήρανσης

2. Venus Versa

Η επιστημονική μέθοδος Venus Versa είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, η οποία χάρη στην τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων πολλαπλής πολικότητας σε συνδυασμό με τα παλμικά μαγνητικά πεδία, επιτυγχάνει εξάλειψη της κυτταρίτιδας, αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος και λιποδιάλυση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια οκταπολική ραδιοσυχνότητα, η οποία επιτυγχάνει γρήγορη, ομοιόμορφη και ανώδυνη αύξηση της θερμότητας του δέρματος και του λιπώδους ιστού.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, οι οποίοι διεγείρονται και παράγουν νέο κολλαγόνο. Το ίδιο το κολλαγόνο μπαίνει σε διαδικασία αναδόμησης και αύξησης και έτσι έχουμε ένα δέρμα πιο σφιχτό, πιο σφριγηλό και πιο λείο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε σύσφιξη δέρματος σε πρόσωπο και σώμα, μείωση ρυτίδων, μείωση κυτταρίτιδας και διαμόρφωση του σώματος.

Από την άλλη η αύξηση της θερμοκρασίας στον λιπώδη ιστό ενεργοποιεί τη διαδικασία της λιποδιάλυσης και υγροποιεί το παγιδευμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια παροχετεύεται από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής οδού.

Με την ανώδυνη αυτή λιπογλυπτική επιτυγχάνουμε μια λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα.

Με το Venus Versa έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε:

 • Τοπικό πάχος
 • Κυτταρίτιδα
 • Σύσφιξη σώματος (μηροί – κοιλιά – μπράτσα – γλουτοί)
 • Σύσφιξη και επαναφορά περιγράμματος προσώπου

Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια

Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια

Πρόκειται για μια καινοτόμο θεραπεία που ονομάζεται Carboxytherapy – Venusian CO2 therapy και περιλαμβάνει την ενέσιμη χορήγηση CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) με μια πολύ λεπτή βελόνα, σε μικρές ποσότητες, ενδοδερμικά ή υποδόρια, στα σημεία της θεραπείας. Το διοξείδιο του άνθρακα, μετά την έγχυσή του, διαχέεται στο δέρμα και έχει ευεργετική επίδραση στη μικροκυκλοφορία (αύξηση της ροής του αίματος) με αποτέλεσμα την αύξηση της ποσότητας του οξυγόνου στους ιστούς και με τον τρόπο αυτό τη βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων καθώς και τη νεοαγγειογένεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λεύκανση της περιοχής κάτω από τα μάτια (εξαφάνιση μαύρων κύκλων) καθώς και την υποχώρηση του οιδήματος που δημιουργεί τις αντιαισθητικές σακούλες κάτω από τα μάτια σε άτομα κάθε ηλικίας.

Ευρυαγγείες και ερυθρότητα προσώπου - Ροδόχρους ακμή - Εφηλίδες και πανάδες σε πρόσωπο και χέρια - Ακμή

Ευρυαγγείες και ερυθρότητα προσώπου - Ροδόχρους ακμή - Εφηλίδες και πανάδες σε πρόσωπο και χέρια - Ακμή

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας IPL (Intense Pulse Light), το οποίο διοχετεύεται στο δέρμα και απορροφάται από τον εκάστοτε χρωμοφόρο στόχο και μετατρέπεται σε θεραπευτική θερμότητα.

Έτσι στην περίπτωση της ερυθρότητας προσώπου, των ευρυαγγειών και της Ροδόχρου νόσου το IPL απορροφάται από την οξυαιμοσφαιρίνη του αίματος, η θερμοκρασία του αγγείου ανεβαίνει, παύει η κυκλοφορία του αίματος ενδαγγειακά, το αγγείο καταστρέφεται και απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Έτσι η ερυθρότητα και οι ευρυαγγείες υποχωρούν και η επιδερμίδα μένει καθαρή και λαμπερή.

Με ανάλογο τρόπο για την θεραπεία των πανάδων και των εφηλίδων εφαρμόζεται το IPL, απορροφάται από τη μελανίνη των αντίστοιχων μελαγχρωματικών βλαβών, την οποία και κατακερματίζει και έτσι μετά από μία ήπια απολέπιση οι πανάδες απομακρύνονται χωρίς καμία επιπλοκή και το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη επιδερμίδα και ένα πρόσωπο λαμπερό χωρίς μελαγχρωματικές κηλίδες.

Τέλος με μεγάλη επιτυχία το IPL χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, καθώς απορροφάται από τα βακτήρια της ακμής (Propionibacterium Acnes) οδηγώντας στην καταστροφή τους καθώς και στον έλεγχο της φλεγμονής και την ταχύτερη επούλωση.

LED φωτοθεραπεία προσώπου

LED φωτοθεραπεία προσώπου

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο με αναγεννητική, επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά μήκη κύματος φωτός, το κάθε ένα από τα οποία έχει τη δική του ευεργετική δράση και διεγείρει φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, ενεργοποιεί τους φωτοϋποδοχείς των κυττάρων, ενισχύει την διαδικασία ανανέωσής τους, την αναγέννηση του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και λείο.

Τα μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται είναι:

Κόκκινο Φως

Η θεραπεία με κόκκινο φως διεγείρει τους ινοβλάστες και αναστέλλει τη δράση της κολλαγενάσης (ένζυμο υπεύθυνο  για την καταστροφή του κολλαγόνου). Με τον τρόπο αυτό έχουμε αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος, επιτάχυνση της επούλωσης, πάχυνση και ανακατανομή των ινών και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση στο δέρμα.

Μπλε Φως

Η θεραπεία με μπλε φως βοηθά στην καταπολέμηση του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής (P. Acnes) και έχει αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση.

Μωβ Φως

Η θεραπεία με μωβ φως αποτελεί συνδυασμό των δύο παραπάνω θεραπειών με αποτέλεσμα την αναγεννητική, επουλωτική, αντιγηραντική και αντιβακτηριδιακή δράση.